Kurjetkin kävivät teerisuolla

Teksti ja kuvat: Tuomo Björksten

Sääennuste näytti tälle lauantaille kirkasta aamua, ehkä pientä sumua. Lämpötila menisi selvästi pakkaselle. Tilanne tiesi siis täydellistä aamua teerikuvauksille.  Suuntasin tutulle suolle, jossa ei vielä viikko sitten ollut soidin käynnissä. Nyt oli jo ihan eri meininki.

Teerikuvaukset vaativat hyvää valmistautumista, niin nytkin. Teltta oli jo paikoillaan. Olin sijoittanut sen osittain vastavaloon auringonnousuun ja soitimen keskustaan nähden.Kun saavuin paikalle reilusti ennen auringonnousua, märän suon poikki tarpominen kävi ihan hyvästä liikunnasta kamerakaluston kanssa. Sanotaanko, että hiki tuli! Kun taustatyöt oli tehty hyvin, oli helppo nakutella kuvia.

Teeret jaksoivat soida aamukahdeksaan asti. Hieman yllättäen paikalle saapui sen jälkeen kolme kurkea, jotka ruokailivat lähellä kojuani.